23 de juliol: Manifestació pel Museu de Lleida

A 2/4 de nou, convocats per la Plataforma Cívica per la Unitat del Museu de Lleida -en la que hi participa el Casal-, la societat civil es va concentrar davant el Bisbat de Lleida per participar en aquesta marxa cívica "Per la unitat del Museu de Lleida".
Els membres de la Plataforma vam lliurar una còpia del manifest, que faríem públic minuts després, al Vicari General del Bisbat. El ressò mediàtic d'aquesta iniciativa va ser important, tant per part dels mitjans catalans com dels aragonesos.

Un representant de cada entitat de la Plataforma vam desplegar la pancarta unitària al pati del Bisbat i vam iniciar la marxa reivindicativa, rambla Aragó avall, fins arribar al Museu de Lleida.
Per obrir pas i fer ambient vam comptar amb l'ajut del trio de grallers "Los Canyeret". La rambla feia tot el goig: centenars de persones fent una defensa pública d'aquesta causa, d'aquest patrimoni.
Quan vam arribar al Museu, membres de la Plataforma hi van deixar una còpia del manifest per als membres del Consorci.
En Joan Bellostes, conductor de l'acte, va anar donant pas a les diferents intervencions del vespre.
En Francesc Fité, historiador de l'art i professor de la UdL, va fer el primer parlament.
La història del MdLl, la creació de la col·lecció, la tasca encomiable del bisbe Messeguer, el significat d'aquest patrimoni històrica i museísticament, entre d'altres, van ser els continguts de la seua aportació.
La segona intervenció va arribar de la mà de la tècnica del nostre Casal qui, en nom de les 16 entitats que formen la Plataforma, va recordar quins són els objectius d'aquesta supraentitat, quines accions s'han dut a terme, el perquè de la mobilització ciutadana i, sobretot, va agrair als participants en aquest acte -prop d'un miler de persones- el seu exercici de responsablitat i compromís.
En Josep Peiró, membre de Res Non Verba -entitat de la Plataforma- va fer la lectura del manifest que vam preparar per a aquest acte.
La Plataforma considerem que ha estat un èxit, tenint en compte l'època estiuenca, amb una participació d'un miler de persones. Volem agrair a tota la ciutadania la seva implicació, el seu compromís amb el nostre patrimoni i el seu exercici de responsabilitat. També volem agrair al Vicari General la seva actitud, ja que li hem pogut lliurar personalment, a les dependències del Bisbat, una còpia del manifest .