La PCUML lliura un manifest a Tresserras.

A les 16.30h d'ahir dimarts, al Museu de Lleida, hi havia convocat Plenari del Consoci d'aquest Museu, amb la presència del seu president, el conseller de cultura Tresserras. La Plataforma Cívica per la Unitat del Museu de Lleida, integrada per 14 entitats de Ponent -inclòs el nostre Casal- va voler aprofitar l'estada de Tresserras a Lleida per lliurar-li un manifest sobre els béns del Museu en litigi.
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3Video.jsp?idint=478369


MANIFEST

Les catorze entitats sotasignants que conformem la PLATAFORMA CÍVICA PER LA UNITAT DEL MUSEU DE LLEIDA, reunides el dia 2 de juny de 2008, manifestem:

Que cal demanar a Mns. Salinas, en tant que administrador apostòlic del Bisbat de Lleida i patró i membre del Consorci del Museu de Lleida, que recorri el darrer decret del Tribunal de la Rota romana, atès que aquest decret no exhaureix la via canònica i que en cap moment s’han examinat les proves aportades per Lleida. Entenem que el Bisbat de Lleida ha de continuar lluitant i ha d’esgotar qualsevol acció legal que tingui a l’abast.

Que el Consorci del Museu de Lleida, en tant que les col·leccions d’aquest Museu estan sotmeses i regulades per la Llei de Patrimoni Cultural Català, no pot ignorar el deure de recórrer als tribunals civils ordinaris, sempre d’acord amb el dret català, per tal d’aconseguir una sentència respecte a la propietat de les obres litigades.

Que cal que el Parlament català acordi que les obres d’art en litigi es conservin i es mantinguin exposades al Museu, tenint en compte que hi ha una demanda civil interposada per l’associació Amics del Museu de Lleida per la propietat d’aquests béns. La preservació i garantia de la unitat de col·lecció i del discurs museogràfic del Museu de Lleida ha de ser un dels seus objectius.

Que demanem al Consorci del Museu de Lleida que expliqui a l’opinió pública quines mesures adoptarà per solucionar el litigi.


Lleida, 2 de juny de 2008


PLATAFORMA CÍVICA PER LA UNITAT DEL MUSEU DE LLEIDA
Amics del Museu de Lleida - Amics de la Seu Vella de Lleida - Ateneu Popular de Ponent - Casal Jaume I de Fraga (ACPV) - Centre Excursionista de Lleida – Església Plural – Grup Cultural Garrigues - Patronat del Corpus de Lleida - Òmnium Cultural del Segrià - Orfeó Lleidatà - Res Non Verba - Tradicions i Costums - Unesco Lleida – Canta i Estima